ZUPA KREM Z DYNI
Składniki na 2 porcje lub jedną solidną:
puree z 1 małej lub 1/2 dużej dyni
szklanka bulionu (ja zalałam 1 kostkę rosołową)
4-5 łyżek mleczka kokosowego (lub więcej, jak kto woli)
sól, pieprz
słodka papryka, szczypta curry/imbiru/kurkumy
garść pestek z dyni
puree z 1 małej lub 1/2 dużej dyni
szklanka bulionu (ja zalałam 1 kostkę rosołową)
4-5 łyżek mleczka kokosowego (lub więcej, jak kto woli)
sól, pieprz
słodka papryka, szczypta curry/imbiru/kurkumy
garść pestek z dyni
"Puree z dyni podgrzewamy w garnku. Zalewamy gorącym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mleczko kokosowe, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami. Na koniec posypujemy krem podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Rozgrzewa, smakuje i syci na długo!"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz